Uudet silmät liikenteeseen

Parin viikon takainen Kaupunkiuutisten juttu Kaivokadun ja Turuntien risteyksen liikennejärjestelyistä oli hyvä herätys kaupunkilaisille ja avasi ainakin minun silmäni. Huomasin olleeni vanhojen tapojen orja, jumiutunut fossiili, ja painaltaneeni oikeaa kaistaa kapeaan suppiloon moottoritien yllä. Siinä sitten ihmettelin, kun vasemmalta tulevat autoilijat hivottelivat ja mulkoilivat pahasti. Oma oli syy. Yläopasteitakin voisi aika ajoin katsastaa ja päivittää. Opin ja ajan oikein sen risteyksen. Vain Tampereen suuntaan kääntyvät saavat valita oikean kaistan.

Tänä aamuna oikein ajaessani oikeaan kylkeen yritti nuori mies oikealta kaistalta. Ei ollut katsonut yläopastetta. Se on edelleen paha paikka. Vaikka lumi on jo vihjailevasti kaventanut sillan ylityksen yksikaistaiseksi, ei vanhoista ajotottumuksista pääse eroon noin vain. Olin nyt itse siinä mulkoilijan roolissa ja mieli teki vilauttaa… valoja, mutta tavoitin mustuvan mieleni takanurkista pitkämielisen Niceautoilijan ja ryhmityin nätisti nuoren herran perään. Köröttelimme sulassa sovussa Jukolaan saakka.

On se hyvä, että kaupunkirakentaminen näin ravistelee fakkiutuvaa mieltä ja pakottaa havainnoimaan ympäristöä ja kanssa-autoilijoita uusin silmin!

Kommentointi on suljettu.

css.php