Voihan Papinniityntie ja Linnankatu

Early bird idästä pörhältää Viipurintietä keskustaa kohti. Se tietää painaa jarrua juuri ennen Papinniityntien risteystä. Joku sieltä kuitenkin eteen lennähtää, Keula nyt ainakin on kaistalle. Syynä on ensisijaisesti aurausvalli, joka on jätetty ikävästi peittämään näkyvyyttä. Toinen syy on kiire, joka aiheuttaa holtittomia eteen liukumisia. Ei joko muisteta jarruttaa tarpeeksi ajoissa ja liu’utaan risteävästi aamuliikenteen eteen tai sitten luotetaan siihen, ettei sieltä ennenkään ole kukaan kylkeen tullut.

Toinen koettelemusten paikka on Hallituskadun ja Linnankadun risteys. SIINÄ ON KOLMIO Linnankadulta tuleville!!! Kunpa muistettaisiin, että ne mukulakivet ovat tavallista asfalttia liukkaampia. Kiire tulee ennen paviljonkeja saada auto pysähtymään aivan normaalista kaupunkivauhdista. Siis vaatii ennakointia tämäkin kohta.

Vaan sattuipa eräänä viime kevään aamuna niin, että Linnankadulta kääntyi vasemmalle, kohti Rantakasinoa, iloinen setäihmisten joukkio autollaan. Tulivat vasenta kaistaa vastaan yksisuuntaisella tiellä. Kuljettajalla oli niin paljon keskusteltavaa matkustajien kanssa, ettei käsireippaalta elekieleltä ja nauramiselta ehtinyt huomata, että nyt mennään hiukkasen väärään suuntaan. Early bird idästä väisti ja kerkesi siinä hätäkässä aamu-usvat silmistäkin haihtumaan… Tarkkana saa olla, etteivät isommat kolhi.

Kommentointi on suljettu.

css.php