Sunnuntaiautoilua Hanko-Hyvinkää-tiellä

Voihan hyvää sunnuntaipäivää! Olen kuullut ja luullut, että sunnuntai pitäisi rauhoittaa ja silloin pitäisi ottaa rennosti. Onhan ihan kuitenkin SE seitsemäs päivä. Minun mieleni ei kuitenkaan ollut kovin seesteinen auton ratissa matkatessamme koko perheen voimin Lohjalta Hämeenlinnaan. Olotilan lähenteli jo road rage-tunnetta lähestyttäessä Hyvinkäätä.

Hanko-Hyvinkää-tiellä on noita aiemmassa postauksessa parjaamiani peltipoliiseja kohtalaisen tiuhassa. Sunnuntailiikennettä oli reippaanlaisesti ja ajoimme viiden auton letkassa. Tiellä on jokunen selkeä ohituspaikka, mutta muuten se on kaarteinen ja mäkinen (ja tylsä). Letkan ensimmäisen auton kuljettaja oli päättänyt varmistaa, ettei saa ylinopeussakkoja. Matkanopeus oli tasan 80 km/h, mutta noin puoli kilometria ennen kameratolppaa hän hiljensi vauhtiaan niin, että tolpan kohdalla sitä oli enää 60 km/h. Hrrr! Otsasuoni alkoi natista ja hampaista oli paikat tippua, kun ohi ei päässyt sopivan matkanopeuden vuoksi ja kun olisi päässyt, oli tiessä risteys tai juuri se kamera-alue, jolla oma nopeus olisi noussut sakkorajan yli.

En puolustele ylinopeita kuskeja. On hienoa, että rajoituksen mukaisiakin autoilijoita vielä löytyy. En kuitenkaan ymmärrä alinopeutta ajavia. Koen, että monessa kohtaa maantiellä se on jopa vaarallisempaa kuin ylinopeuden ajaminen. Se aiheuttaa ”hulluuskohtauksia” ja provosoi takana autoilevat toimimaan epäkypsästi. Aika viilipytty saa olla, että säilyttää malttinsa. Yllätin itseni: en sortunut hurjiin ohituksiin tai kiilaamiseen (sen verran arvokas oli lasti kyydissä). Minun eteeni kyllä kiilattiin taaempaa, kun se jono venyi jo kattamaan toistakymmentä autoa. Itsellä tilanne meni manaamiseksi ja naaman vääntelyksi. Onneksi kuitenkaan umpiautosta kaikki ärräpäät ja haukut eivät kuulu ulos…

Eli ihan vaan tiedoksi sille Nissan-kuskille: jos rajoitus on 80 km/h, se pätee myös kameratolpan kohdalla. Kyllä ne sitten merkillä ilmoittavat, koska nopeus muuttuu.

Kommentointi on suljettu.

css.php