Kamerat tolpissa

Pari viikkoa sitten lauantaina ajaa jurmuutin Hämeenlinnasta Lahteen. Ajaessani huomasin hoilaavani (kappaletta en enää muista) korkealta ja kovaa. Ja kas, äkkiä olinkin valokeilassa… Salamavalo välähti ja taisi korkea C:ni päästä filmille. Olin sillä tien pätkällä parin kilometrin säteellä ainoa autoilija.

Tänä aamuna hiljensi vauhtia Sitikallani Viipurintien ja Hämeentien risteyksessä. Valo oli juuri vaihtunut punaiseksi. Niin vaan viuhahti vasemmalta ohi iso punainen auto. Oikealta valoista oli juuri lähtenyt etenemään yksi aamuhämärän kulkijoista omalla menopelillään. Läheltä piti, autoja oli joka tien mutkassa kymmeniä, mutta missään ei välähtänyt.

Mietin, olisiko järkevämpää istuttaa se peltipoliisi kaupunkiin vilkasliikenteiseen risteykseen kuin suoralle tien pätkälle. Kumpi tilanne olikaan vaarallisempi?

 

Kommentointi on suljettu.

css.php