Autotaidetta

Olen kuullut paljon marmatusta siitä, että nykyisin automerkit muistuttavat liikaa toisiaan, ovat tylsiä. Ehkä se on tottakin. Ennen tietty Saab-malli oli Kanootti, pieni Fiat Pompannappi ja Citroenin suurin malli taisi saada lisänimen Iso Kissa. Keksipä nyt nimi Skodalle, Renaultille tai Bemarille.

Ihokoristelujen lisäksi ihmisillä on tarve ilmentää itseään myös kulkuvälineellään. Persoonalliset automaalaukset ovat kalliita, joten niillä koristautuminen vaatii paksua kukkaroa. Vaan onhan erilaisia autotarroja, joilla erottua. Takaikkunalle voi virittää kauniin tyynyt tai Angry birdin, sivuikkunassa kannustaa HPK:ta, roikottaa karvanoppia taustapeilissä tai vaihtaa pakoputken pää pinkkiin sydämen malliseen. Ja sitten on Espoon modernin taiteen museo Emma!

Syyskuun alussa Emmassa avataan ”autonäyttely”. Ihan totta! BMW Art Car-kokoelmasta (17 autoa) saapuu suomalaisten ihailtavaksi kuusi. Näyttely on osa Helsingin designpääkaupungin ohjelmaa. Yksi automaalareista on ollut pop-taiteen ikoni Andy Warhol. Mielenkiintoista!
http://www.emma.museum/n%C3%A4yttelyt/bmw-art-cars

Ha haa! Nytpä saan armaan siippanikin nykytaiteen museoon! Päivää emme ole lyöneet vielä lukkoon, mutta lokakuun loppuun on aikaa.

PS. Ja sitten hiipi takaraivoon pelottava ajatus siitä, että mitä tapahtuisikaan, jos tuollaisia upeita taideluomuksia liikkuisi meidän tavisten joukossa? Kuinkahan monta peltikolaria saisimme aikaan? Kuinkahan monet niskat nyrjähtäisivät? Ehkä on ihan hyvä vaan, ettei kovin raflaavia ilmestyksiä livu joka päivä vastaan.

Kommentointi on suljettu.

css.php