KIIRE!

Mistä tietää, onko takana tulevalla tuulispäällä oikeasti kiire vai vaan muka-hoppu? Ajaessani työmatkaa Hämeenlinnan ja Riihimäen välillä törmäsin tien päällä tavattomiin tapoihin.

Riihimäen liittymästä lähti perääni tumma citymaasturi. Näin sen tulevan kohtuullisen kovaa kohti. Ajoin vasenta kaistaa, tarkoituksena ohittaa kaksi peräkkäin etenevää rekkaa. Maasturi tuppasi ahteriin kiinni ja lykkäsi hätävilkut päälle. Itselläni oli ohitustilanteessa vauhtia 130 km/h. Hätäpäissäni kiilauduin rekkojen väliin. Ajattelin, että maasturikuskilla on todellinen hätätilanne päällänsä. Päästyään ohitseni kuski kuitenkin napsautti hätävilkut pois ja lähti hivottelemaan seuraavaa autoa edessäpäin.

Siirryin takaisin vasemmalle kaistalle ja näin, miten maasturin hätävilkut alkoivat jälleen levittää oranssinkeltaista valoaan hämärtyvään tiistai-iltaan. Edellä ajava autoilija kaarsi hänkin oikealle, pois tieltä. Näin tilanne eteni kolmen auton verran. Neljäs ei enää väistänyt. Maasturikuskimme päätti hieman laajentaa liikennesäännöstöä ja mennä paukautti vasemmalta pientareen kautta ohi. Tietysti maasturilla pääsee…

Oikea kiire / hätä vai asennevamma vai MIKÄ?

Otin ja soitin Hämeenlinnan poliisille ja kerroin lähestyvästä hurjastelijasta. ”Meni niin lujaa ja oli liian monta ällisteltävää tilannetta, etten saanut rekkaria ylös. Huomaatte kyllä, kun tulee!” Lupasivat mennä päivystämään silloille. Toivottavasti ehtivät kysymään, mikä oli! Voihan se olla, että herra Höyrypää pääsi poliisisaatossa hätätilassaan Tampereelle asti. Ehkä siellä vaimo synnytti juuri. Voi tietysti olla niinkin, että jäi ajelut paria kuukautta tuonnemmaksi sinä syksynä…

Kommentointi on suljettu.

css.php