Salamavaloissa

Aloitettuani Niceautoilija- blogin alkoi mieleeni muistua tapahtumia tien päältä vuosienkin takaa. Tässäkin postauksessa ovat taustalla ne asenteet liikennekäyttäytymisen takana.

Kutostie välillä Lappenranta Kouvola. Vuosi 1993. Alla Opel Kadet Frisco ja suunta kotiin päin viikon Kainuun ja Lapin reissulta. Ilta alkoi hämärtyä. Mies ajoi. Olimme jo jonkin aikaa körötelleet vanhan punaisen Bemarin takana. Kutostiellähän on pitkät pätkät kahdeksaakymppiä. Bemarikuski puski kymmenen kilometriä vajaalla. Suoralla mies ajoi ohi. Bemarissa istui kaksi miestä, ikää noin 55 vuotta. Lippikset päässä äijämeiningillä. Eivät tykänneet, että heidät ohitettiin, ottivat peesin takapuskurista ja seuraavan suoran tullen painalsivat ohi. Eteen päästyään vauhti hiljeni taas seitsemäänkymppiin. Mitä ihmettä?

Ohitimme Bemari-kaksikon kotvan kuluttua uudelleen. Kyytiläinen pyöritteli meillä päätään. Kuski laittoi pitkät päälle päästyämme oikealle kaistalle. Häiki ikävästi taustapeilistä. Ja taas oli Bemari peräkoukussa kiinni. Ajonopeutemme oli nyt noin 90 km/h. Bemari kiihdytti, ajoi viereen ja pelkääjän paikan mies vilkutti meille, nosti kameran kasvoilleen, asetti silmänsä etsimelle ja laukaisi salamavalon.

Meidän oli pakko pysähtyä tien laitaan. Mies oli täysin sokaistunut, eikä kyennyt hetkeen ajamaan. Omissa silmissänikin oli linnunrata. Emme sen koommin Bemaria nähneet. Sen kuvan kyllä olisin halunnut nähdä! Tuijotimme molemmat epäuskoisena kuljettajan puoleisesta ikkunasta, todennäköisesti suut auki.

Mikä saa aikuisen ihmisen käyttäytymään noin idioottimaisesti? Mikä oli Bemari-äijien toiminnan motiivi? Keksiikö kukaan?

Kommentointi on suljettu.

css.php